אף אחד לא מצפה להיפגע במקום עבודתו. למרבה הצער, זה קורה.
בישראל אלפי עובדים חווים פגיעה במקום העבודה שלהם מידי יום ולעיתים נגרם להם לנזק ממשי.
במידה ונפגעתם בעבודה, אתם רשאים להגיש תביעה לתאונת עבודה ולקבל פיצוי- למדו כיצד:
פגיעה בעבודה או 'תאונת עבודה' הינה אירוע פתאומי ובלתי צפוי אשר מסתיים בפגיעה פיסית ו/או נפשית. בין היתר, מדובר במקרים כמו נפילה, פגיעה מכלי עבודה, תאונת דרכים, פציעה הנגרמת מהחלקה ואף מחלות הנגרמות כתוצאה של חשיפה מזיקה בסביבת העבודה.
החוק קובע: שכירים (או עצמאיים) אשר הוכרו ע"י המוסד לביטוח לאומי כנפגעי עבודה זכאים לפיצוי: מענק או קצבת נכות, סיוע בריפוי ושיקום וקבלת פיצויים כספיים על עצם הפגיעה עצמה (דמי פגיעה).
בישראל 2023 עדיין ישנם פערי ידע בכל הנושא של זכויות נפגעי עבודה. למעשה, נפגעי עבודה רבים אינם מודעים לגמרי (או בכלל) למה מגיע להם במקרה של תאונת עבודה. לכן, יש אינספור מקרים בהם נפגע/ת עבודה פשוט ממשיכים בחייהם, למרות הנזק שנגרם להם – מבלי לדרוש את הטיפול ו/או הפיצוי שמגיעים להם על פי החוק.
ההגדרה של פגיעה בעבודה מתחלקת ל-3 קטגוריות:
הגשת תביעה בגין פגיעה בעבודה מורכבת למעשה מ-2 שלבים:
השלב הראשון:
הגשת תביעה מול ביטוח לאומי – בשלב זה עליכם להצטייד באישורים/אסמכתאות המעידים על פגיעה שנגרמה לכם בעבודה ולצרף את טופס התביעה המתאים.
מטרתכם בשלב הזה היא לקבל הכרה מביטוח לאומי כנפגע/ת עבודה.
השלב השני:
התייצבות מול וועדה רפואית: לאחר שלב ההכרה, הצעד הבא שלכם הוא לעבור וועדה רפואית אשר תקבע אחוזי נכות ואת אופי הפיצוי המגיע לכם:
חישוב הפיצוי – אם וועדה רפואית של ביטוח לאומי קבעה לכם 9%-19% נכות, אתם היו זכאים למענק חד פעמי בגין הפגיעה אשר נגרמה לכם. פיצוי זה יחושב באופן הבא:
75% מהשכר הממוצע שלכם ב-3 החודשים שקדמו לתאונה X אחוזי הנכות שנקבעו X ב-43 קצבאות.
ומכאן – אדם שנקבעו לו 10% נכות והשתכר לדוגמה 10,000 ₪ בחודש, יקבל פיצוי חד פעמי לפי 750 ₪ כפול 43 קצבאות שזה 32,000 ₪.
חישוב פיצוי בגין תאונת עבודה במצב של קצבה חודשית – אם וועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי קבעה לכם 20% נכות ומעלה, אתם תהיו זכאים לקצבת נכות חודשית עד גיל 120.
חישוב הקצבה יהיה באופן הבא:
שכר הברוטו- פחות רבע (75% מהשכר) אחוזי הנכות שנקבעו
כלומר אדם שמשתכר 10,000 שח בחודש- יהיה זכאי לקצבה של 1,500 ₪ לכל החיים.
חישוב תאונת עבודה בביטוח לאומי עבור סיוע רפואי – ככלל, כל נפגע/ת עבודה שהוכרו ע"י המוסד לביטוח לאומי, זכאי/ת לכיסוי עבור הוצאות רפואיות, כגון: טיפולי שיקום, אשפוזים, תרופות, אביזרים רפואיים ועוד.
חשוב לדעת: גם אם לא הוגדרו לכם אחוזי נכות המזכים בפיצוי (למשל בין 0%- 9%) עדיין עומדת לכם הזכות להגיש תביעה בגין החמרת מצב בכל 6 חודשים ועד גיל 120.
הסטטיסטיקה מלמדת שסיכויי ההצלחה בתביעות תאונות עבודה גבוהים לאין ערוך כשנעזרים בגורם המתאים. הכוונה, כמובן, היא לפירמת עו"ד בעלת ניסיון רב בהגשת תביעות לתאונת עבודה: ריכוז חומרים רלוונטיים, סיוע בהגשת התביעה, ייצוג בוועדה רפואית וליווי משפטי מקיף ככל שזה יידרש.
למשרדנו ידע וניסיון רב בייעוץ, ליווי והכוונה משפטית בתחום תאונות העבודה וכבר הספקנו לסייע לאלפי נפגעים ונפגעות למצות את זכויותיהם אל מול ביטוח לאומי ולקבל את הפיצוי המגיע להם עפ"י החוק.
לקביעת שיחת ייעוץ – מלאו פרטים בטופס
המדריך המלא לנפגעי תאונות דרכים- כיצד לפעול? מי מפצה אותי? ועוד...
הדרך הנכונה להבטחת הקצבה- תנאי הזכאות, תיאור ההליך וטיפים חשובים
המדריך המלא להצלחה בועדות הרפואיות